Tady spolu v přípravě pokrmů pomyslně zápasili dva profesionálové – Radek Šubrt za Česko a Marcel Ihnačák za Slovensko. Co na sebe prozradili?

Můžete prozradit, jaké jídlo nejraději jíte? A jaké nejraději připravujete?

M.I.: Nejraději si dám vlastnoručně připravenou pizzu. Co se týče přípravy, u mě záleží na tom, na co mám právě náladu. Nedá se jednoznačně určit jedno jídlo. Na co ale dbám, je příprava pokrmu vždy z čerstvých surovin.

R.Š.: Nejraději mám to jídlo, které mi připraví moje žena... Jinak sám za sebe musím přiznat, že nejraději připravuji ty pokrmy, jež jsou hotové raz dva. Baví mě, že každé jídlo dovede překvapit svou chutí.

Vzpomenete si na první pokrm, který jste uvařil zcela sám, bez cizí pomoci?

R.Š.: To už si bohužel nepamatuji.

M.I.: To si pamatuji velmi dobře, byla to ovocná bublanina.

Lidé vnímají coby typicky český pokrm vepřo-knedlo-zelo a naopak typicky slovenský halušky. Myslíte, že už to neplatí?

M.I.: Osobně myslím, že ty brynzové halušky u Slovenska stále platí, to i dnes vnímám jako typicky slovenský pokrm. Avšak u Česka bych jako typické jídlo označil bramborový knedlík se špenátem a k tomu pečené maso.

R.Š.: V české a slovenské gastronomii nespatřuji zásadní rozdíly. Rovněž ale souhlasím s tím, že jako typicky slovenské jídlo bych určil halušky s brynzou! U typicky českého pokrmu bych pak vsadil spíše na svíčkovou.

Setkali jste se spolu v Souboji šéfkuchařů v Aqualandu Moravia. Jak jste si akci užili?

R.Š.: Akci jsem si užil parádně. S šéfkuchařem Aqualandu Mírou Vrábelem se vařilo skvěle! Atmosféra akce byla výborná, líbilo se mi to.

M.I.: Nikdy předtím jsem na podobné akci neúčinkoval, i proto jsem si ji velmi užil. Celková atmosféra, kterou podpořil taktéž fantastický hudební doprovod, byla vynikající. Myslím, že hosté se bavili stejně, jako my v kuchyni. Těším se na příště, snad konečně vyhraji.