Jídelníček uzpůsobený panu prezidentovi je pestrý a slibuje výborný chuťový zážitek. Chystané pokrmy budou většinou připraveny z čerstvých místních surovin v duchu současných trendů moderní gastronomie. Kancelář hejtmana Pardubického kraje vybrala osvědčené hotely a restaurace, se kterými má dlouhodobě výborné zkušenosti.

Přehled jednotlivých menu:

Oběd 11. září 2013, hotel Zlatá Štika

  • Předkrm: Terinka z králíka s listy mladého špenátu a jeřabinovou omáčkou
  • Polévka: Bramborová polévka s pravými hřiby, čerstvou majoránkou a rozpečeným domácím chlebem
  • Hlavní chod: Telecí kýta na majoránce s pošírovanou zeleninou s bramborovým fondantem
  • Dezert: Jablečný koláč s ořechy 

Večeře 11. září 2013, Zámek Pardubice – menu připravuje restaurace Bonté Class

  • Předkrm: Terinka z pražské šunky s křenovým žervé, listové saláty s bylinkovým olejem a mini rajčaty
  • Polévka: Drůbeží vývar s domácími nudlemi a bylinkami
  • Hlavní chod: Hovězí líčka na červeném víně s restovanou kořenovou zeleninou a bramborovým pyré
  • Dezert: Smetanový dezert z čerstvého kozího sýra s malinami

Oběd 12. září 2013, hostinec U Coufalů, Přívrat

  • Předkrm: Šunkový kornoutek plněný křenovou šlehačkou, banketka
  • Polévka: Hovězí vývar
  • Hlavní chod: Pečená kachna s přílohou dle výběru
  • Dezert: Domácí svatební koláčky

Večeře 12. září 2013, hotel Tvrz Orlice, Letohrad

  • Předkrm: Rukolový salátek s kozím sýrem, cherry rajčátky a brusinkami s opečeným toustem
  • Polévka: Kuřecí vývar s masem a domácími nudlemi
  • Hlavní chod: Kuřecí steak s liškovým ragú na tymiánu, šťouchané brambory se slaninou a cibulí
  • Dezert: Domácí datlový perník přelitý karamelem