Jídelníček uzpůsobený panu prezidentovi je pestrý a slibuje výborný chuťový zážitek. Chystané pokrmy budou většinou připraveny z čerstvých místních surovin v duchu současných trendů moderní gastronomie. Kancelář hejtmana Pardubického kraje vybrala osvědčené hotely a restaurace, se kterými má dlouhodobě výborné zkušenosti.
Přehled jednotlivých menu:
Oběd 11. září 2013, hotel Zlatá Štika
- Předkrm: Terinka z králíka s listy mladého špenátu a jeřabinovou omáčkou
- Polévka: Bramborová polévka s pravými hřiby, čerstvou majoránkou a rozpečeným domácím chlebem
- Hlavní chod: Telecí kýta na majoránce s pošírovanou zeleninou s bramborovým fondantem
- Dezert: Jablečný koláč s ořechy
Večeře 11. září 2013, Zámek Pardubice – menu připravuje restaurace Bonté Class
- Předkrm: Terinka z pražské šunky s křenovým žervé, listové saláty s bylinkovým olejem a mini rajčaty
- Polévka: Drůbeží vývar s domácími nudlemi a bylinkami
- Hlavní chod: Hovězí líčka na červeném víně s restovanou kořenovou zeleninou a bramborovým pyré
- Dezert: Smetanový dezert z čerstvého kozího sýra s malinami
Oběd 12. září 2013, hostinec U Coufalů, Přívrat
- Předkrm: Šunkový kornoutek plněný křenovou šlehačkou, banketka
- Polévka: Hovězí vývar
- Hlavní chod: Pečená kachna s přílohou dle výběru
- Dezert: Domácí svatební koláčky
Večeře 12. září 2013, hotel Tvrz Orlice, Letohrad
- Předkrm: Rukolový salátek s kozím sýrem, cherry rajčátky a brusinkami s opečeným toustem
- Polévka: Kuřecí vývar s masem a domácími nudlemi
- Hlavní chod: Kuřecí steak s liškovým ragú na tymiánu, šťouchané brambory se slaninou a cibulí
- Dezert: Domácí datlový perník přelitý karamelem