Skipark & Bobová dráha Mladé Buky

Přes 1,5 km dlouhá bobová dráha se řadí k nejdelším v Krkonoších. Z horní stanice je jedinečný výhled na panorama východních Krkonoš. Jízdu až 40 kilometrovou rychlostí lze vychutnat jak přes den, tak ve večerních hodinách a učinit tak z ní ojedinělý zážitek. Příjemné je také, že děti do 6 let mají vstup zdarma.

Speciálně pro děti je v areálu vyčleněn KIDpark, v němž je umístěno šestimístné trampolínové pole, bungee trampolína, 16 m dlouhá nafukovací housenka, pevné i pérové houpačky, herní systémy, prolézací hrady a další atrakce pro zkrácení dlouhé chvíle.

Koupání v horské vodě

Pokud se chcete zchladit nejenom v krkonošských hvozdech a údolích, ale také si užít vodní radovánky, nabízejí východní Krkonoše několik možností koupání v přírodních koupalištích.

V Černém dole si můžete vychutnat přírodní nádrž Čistá (areál Slunečná) a horská přírodní nádrž je pro vás k dispozici také v Žacléři. Koupaliště s osvěžující horskou vodou nabízí i Peklo u Trutnova, koupaliště Pilníkov, koupaliště Hostinné nebo vodní nádrž Mladé Buky – Sejfy.

Výstava mandal v Klášteře v Hostinném

Netradiční kulturní zážitek nabízí nově zrekonstruovaný Františkánský klášter v Hostinném. Společnost Grund, známý výrobce designových koupelnových koberečků, vystavuje vzory léčivých mandal, barevných magických a harmonizujících obrazců, které budou zdobit novou kolekci jejich koberců.

Vystaveny jsou již prototypy mandal vyrobené na nejmodernějších textilních strojích současnosti. Návštěvníci si tak mohou prohlédnout nejen inspirující umělecká díla, ale také si zároveň daný kousek osahat nebo představit ve svém obývacím pokoji. Jedná se o evropský unikát, proto se jistě vyplatí během léta do Hostinného zavítat.

Rajčatové pohlazení

Máte-li rádi gastronomii a netradiční chutě, zastavte se určitě v nedalekém Grund Restaurantu u golfového hřiště v Mladých Bukách.

Po celý srpen zde najdete menu, které je založeno na místní sklizni čerstvých rajčat. Málokdo se ale odváží s rajčaty trochu více experimentovat tak, jak to učinil místní šéfkuchař Jiří Středa. V menu najdete netradičně pojatou bruschetu, tomatovou polévku či filet z lososa s gratinovanými tomaty.