Cesta na Šumavu - dvě restaurace, dva různé osudy

První polovina premiérového dílu zavede Zdeňka Pohlreicha na kole na Šumavu, kde před časem ve speciálním dílu pomáhal vylepšit podnikání v restauračním byznysu hned dvěma podnikům. Jejich osudy ovšem nabraly rozdílný směr. Prvním z nich byla restaurace na zámku Kněžice, kterou ale dánští majitelé rok po natáčení zavřeli. Zato druhá navštívená restaurace U Štěpána stále funguje, a co víc – bude ještě mnohem lepší než dříve.

Už dost, šéfe! Zdeněk Pohlreich a majitelé restaurace U Štěpána na Šumavě, Zdroj: FTV Prima, spol. s r.o.

Už dost, šéfe! Zdeněk Pohlreich a majitelé restaurace U Štěpána na Šumavě, Zdroj: TV Prima

Manželé Štěpán a Zdenička Rudovi využili Zdeňkových dobře míněných rad a podnikání se jim daří – mají přistavěno, ze čtyř zaměstnanců dvacet, kde každý ví, co má dělat, a dělá to velmi dobře. A jaký je ten správný recept? Na to odpovídá manželka Štěpána, Zdenička: „Děláme to tak, abysme se z toho neposrali, jak nám poradil Zdeněk!“

Ta se smíchem dodává, že Štěpán na sobě velmi zapracoval, jak profesně, tak v osobním životě. Diváci ho nepoznají, je štíhlý a úspěch z něho vyzařuje. A tak i jídlo, které Zdeňkovi předloží, sklízí jen samou chválu – ať jde o letního pstruha, žebra nebo domácí hamburger.

Zdeněk pak manžele vyšle na výlet, prý že jejich restauraci převezme. Pod touto záminkou se ale jen snaží dozvědět, jaký je Štěpán šéf. Zdeněk pak ještě navštíví kuchaře ze zámku v Kněžicích, kteří mají v Sušici pronajatou restauraci, zasměje se výhodám podnikání, které mu jeden z majitelů vysvětlí, U Štěpána vymění samolepky s hvězdičkami a míří dál.

ČTĚTE TAKÉ: Jak probíhala předchozí návštěva Zdeňka Pohlreicha v restauraci U Štěpána

Lednická restaurace U Tlustých: Pohlreichovi nestačily hvězdy

Do restaurace U Tlustých se Zdeněk pro změnu vypravil po kolejích. Andrej, majitel restaurace, ho u nádraží čeká s koňským povozem a od té doby už Zdeněk jen žasne. Nad tím, jak velký podnik Andrej za tři roky vybudoval, nad počtem vydaných jídel denně, nad kvalitou a přístupem, vlastně nad vším. Až je známý kritický šéfkuchař tak trochu rozladěný: „Tady prostě není co vytknout!“

Pochutná si na domácí polévce, telecím jazyku a konstatuje: „Ten Andrej to asi opravdu myslí vážně!“ A tak poté, co Andrej Zdeňkovi ukáže prodejnu vlastních uzenin a jejich výrobnu, Zdeněk předává manželům Tlustým další samolepku a dojme všechny slovy, že ho poprvé mrzí, že má jen tři hvězdy…

ČTĚTE TAKÉ: Jak probíhala předchozí návštěva Zdeňka Pohlreicha v restauraci U Tlustých

Jak dopadne tento netradiční díl Už dost šéfe?

Kolik hvězdiček nakonec budou mít v restauraci u Tlustých celkem? Co všechno jim ještě Zdeněk Pohlreich poví? A jak zní tři výhody vlastního podnikání kuchaře ze Sušice? Co poví na adresu svého šéfa zaměstnanci U Štěpána? Dívejte se ve středu 4. prosince 2013. ve 21.45 na Primu a vše se dozvíte! Upoutávku na tento 6. díl pořadu Už dost šéfe! sledujte již nyní na Prima PLAY.