Co Zdeněk Pohlreich na náměstí vařil? Telecí líčka na červeném víně a polpety s houbami. „Menu jsem přizpůsobil tak, aby se jídla dala připravit bez problémů i v terénu. Není na nich nic těžkého. Já nenávidím složitá jídla,“ řekl a zároveň po očku sledoval, jak si lidé na jeho jídle pochutnávají.

A co baví šéfa vařit nejvíc? „Asi snídaně, ale mě vlastně baví vařit pořád. A když se mi někdy náhodou trochu nechce, tak jakmile zapálím sporák, nechuť je okamžitě pryč a já jsem zase ve svém živlu,“ smál se dobře naložený kuchař.

V sobotu začne Prima vysílat jeho novou kuchařskou show s názvem Česko vaří s Pohlreichem živě, v níž Zdeněk v přímém přenosu připraví tříchodové menu. „Všechna jídla, která budu v přímých přenosech připravovat, jsem postupně uvařil, abych je doladil. V téhle show ale nepůjde jen o vaření. Nevím, jestli se u ní budou lidi spíš bavit nebo se mnou budou také vařit. Záleží na nich. Přál bych si, aby se dívali a aby je pořad bavil. O to jde především,“ dodal Pohlreich.