Kdo se chystá v těchto dnech navštívit ostravskou zoologickou zahradu, bude možná překvapen, kudy se dostane dovnitř. Původní hlavní vstup pocházející ze 70. let minulého století již neodpovídá nárokům na pohodlné odbavování takového počtu návštěvníků a bude proto nahrazen novým. Na jeho místě se v těchto dnech začíná budovat moderní komplex, jehož součástí bude kromě pokladen i prostorný zooshop se suvenýry a upomínkovými předměty, toalety pro návštěvníky včetně toalet pro handicapované či koutek pro rodiče s malými dětmi. Vzniknou zde i kanceláře a zázemí pro zaměstnance zoo či prezentační sál pro konání nejrůznějších akcí pro veřejnost. V rámci výstavby nového vstupního areálu vzniknou i další parkovací plochy.

Náhradní vstup do zoo se nachází v zadní části hlavního parkoviště, v místě, kde stávala dříve restaurace U Jelena. Cesta k němu je vyznačena žlutými šipkami. Náhradní vstup zavede návštěvníky mezi výběhy poníků a oslů a kolem amfiteátru na hlavní návštěvnickou trasu v blízkosti voliér ptáků Tibetu a Číny a nedaleko výběhů pro jeřáby a jeleny milu.

"Realizace nového vstupního areálu potrvá zhruba rok. Omlouváme se tímto všem za komplikace spojené s výstavbou nového vstupního areálu. Nicméně věříme, že návštěvníci následně ocení další výrazné zlepšení služeb pro ně. Těšit se mohou nejen na více pokladen a moderní odbavování, ale také na rozšířené parkoviště. Děkujeme za pochopení a trpělivost," uvedla tisková mluvčí Zoo Ostrava Šárka Kalousková.

Celkové náklady na stavbu činí bezmála 29 mil. Kč. Stavbu financuje statutární město Ostrava, zřizovatel zoo. Náklady na výstavbu parkoviště a komunikací v zoo jsou z 60 % spolufinancovány z ROP Moravskoslezsko.