Komedie Revival vypráví příběh čtyř muzikantů, jejichž rocková skupina SMOKE se za nejasných okolností rozpadla v roce 1972, a kteří se – každý z jiných důvodů – rozhodli pokusit o její velkolepý comeback.

Důvody jsou nejrůznější - peníze, touha po ztracené slávě, touha pomoci kamarádovi, ale také strach z nemohoucnosti, nemoci a smrti. Ale ať už jsou původní pohnutky jakékoliv, tito stárnoucí muži znovu začínají hrát a spolu s tím, jak si znovu začínají užívat hudby, kamarádství a života na pódiu (a za ním), mění se i jejich plány a ambice. A nakonec se změní i oni sami. A také se konečně podaří rozluštit jedno velké tajemství – proč se vlastně skupina v roce 1972 rozpadla.

A jak film Revival charakterizuje Alice Nellis?

„Revival je tragikomedie o stárnutí, rockenrolu a o podvodu, který báječně vyšel tím, že se vůbec nepovedl. Čtyři hlavní hrdinové naplňují titul známé písně Jetrho Tull “Too old to rock and roll but too young to die”. Snad až na to, že se s tím “too old to rock and roll” rozhodli poprat. Je to také příběh čtyř lidí, které pozdní socialismus a raná revoluce zavedly do zásadně jiných životních situací, ale kteří i přesto mají stále něco společného – je ještě pár věcí, které by předtím, než kapitulují na svůj život, chtěli udělat. Myšlenka na společný revival nabízí každému z nich východisko, byť ze zcela jiných problémů. A také je to film o tom, že hudba, nad kterou se naši rodiče kdysi pohoršovali, bude jednou hudba, které se budou naše děti smát. A to je v pořádku.“

Helena Uldrichová, vedoucí Filmového centra České televize, dodává: „Skvěle obsazený Revival Alice Nellis není jenom hudební film o kdysi slavné rockové kapele, ale film o střetu stáří s mládím a o tom, že si staří mohou dovolit žít život mladých a že mladí nakonec dokážou stáří přijmout. A o tom, že hudba je  mostem, na kterém se mohou setkat.“ 

Film, jehož natáčení bude probíhat v září a listopadu 2012, vstoupí do kin během roku 2013. Producentem filmu je společnost In Film, koproducentem Česká televize a distributorem Bontonfilm.

  • Režie, scénář: Alice Nellis
  • Kamera: Matěj Cibulka
  • Hudba: Jan Ponocný
  • Hrají: Bolek Polívka, Miroslav Krobot, Karel Heřmánek, Marián Geišberg, Zuzana Bydžovská, Jenovéfa Boková, Lucie Žáčková, Vojtěch Dyk, Jana Hubinská
  • Producent: Rudolf Biermann – In Film
  • Koproducent: Česká televize
  • Distributor: Bontonfilm
  • Žánr: komedie
  • Natáčení: září - listopad 2012
  • Premiéra: 2013

Postavy:

  • Miroslav Krobot: KAREL - baskytara
  • Marián Geišberg:  OTAKAR – zpěv
  • Karel Heřmánek: MILAN – klávesy
  • Bolek Polívka: VÁCLAV – kytara
  • Vojtěch Dyk: VOJTĚCH – Václavův syn, zpěvák skupiny DARKWERK
  • Zuzana Bydžovská: YVONNE – Karlova manželka
  • Jenovéfa Boková: MIRAIAM
  • Jana Hubinská: LIBUŠKA – fanynka Otakara
  • Lucie Žáčková: IVANKA – manželka Milana

ALICE NELLIS – REŽIE

Alice Nellis vystudovala scenáristiku na FAMU. Než začala studovat Anglickou a Americkou literaturu tak se živila jako flétnistka. Též byla webová designérka na Ministerstvu zahraničních věcí, dále pak učitelka, herečka, překladatelka a v neposlední řadě natáčela krátké filmy a televizní dokumenty. Alice Nellis je také známá jako velmi úspěšná divadelní režisérka, jejíž hry získaly mnohá ocenění.

Jejím prvním autorským celovečerním filmem bylo „Ene bene“ (2000), které vyhrálo cenu FAMU Festivalu za scénář a na MFF San Francisko cenu za nejlepší film.

V roce 2002 vyhrál film „Výlet“ Českého Lva za nejlepší scénář a cenu kritiků. „Výlet“ byl úspěšný i v zahraničí, v San Sebastian na soutěži Zabaltegi vyhrál v kategorii Best New Director. Film se dostal do distribuce ve více než 15 zemích na celém světě.

Její další film „Tajnosti“ vyhrál opět Českého Lva, tentokrát v kategorii Nejlepší film a kamera. Na MFF Bergamo získal opět ocenění Nejlepší film a stejné ocenění získal i na festivalu Českých filmů v Plzni. I tento film byl distribuován v zahraničí.

Poslední velice úspěšný film „Perfect Days – I ženy mají své dny“ natočila Alice Nellis v roce 2011 a dosáhl 246 216 diváků v českých kinech.

Filmografie:

  • Perfect Days – I ženy mají své dny (2011)
  • Mamas & Papas (2009)
  • Tajnosti (2007)
  • Výlet (2002)
  • Chaos (2001) (TV)
  • Ene bene (2000)
  • "Praha mizerná" (2000) TV series
  • Nutná pravidelnost (1999) (TV)
  • Folia - Určitý druh bláznovství (1998)
  • Objevte svoji vnitřní krásu (1997)

Ocenění - výběr:

  • Bergamo Film Meeting 2008 Bronze Rosa Camuna za „Tajnosti“ (2007)
  • Cottbus Film Festival   2000  Promotional Award za „Ene bene“ (2000)
  • Czech Critics Awards 2003  Best Feature Film za „Výlet“ (2002)
  • Czech Lions 2008 cena kritiků za „Tajnosti“ (2007)
  • Festróia - Tróia International Film Festival 2003  Golden Dolphin za „Výlet“
  • Karlovy Vary International Film Festival 2000 Won FIPRESCI Prize za „Ene bene“
  • Paris Film Festival 2003  Grand Prix za „Výlet“ (2002)
  • Pilsen Film Festival 2000  Best Debut za „Ene bene“ (2000)
  • Cena Czech Film Clubs Association za „Ene bene“ (2000)
  • San Francisco International Film Festival 2000  SKYY Prize za „Ene bene“ (2000)
  • San Sebastián International Film Festival 2002  Best New Director za „Výlet“
  • Thessaloniki Film Festival 2002  Best Screenplay za „Výlet“ (2002)

RUDOLF BIERMANN – PRODUCENT

In Film byl založen v roce 1993 renomovaným producentem Rudolfem Biermannem. Díky jeho letitým zkušenostem se společnost velmi rychle rozrostla. Kromě skvělých uměleckých filmů jako „Záhrada“, „Orbis Pictus“ a „Krajinka“ režiséra Martina Šulíka, „Všichni moji blízcí“ režiséra Matěje Mináče, mnohými oceněný „Král zlodějů“ Ivana Fily nebo „Kawasakiho růže“ a „Nevinnost“ Jana Hřebejka, natočil In Film i mnoho populárních filmů. Nejznámějšími jsou „Román pro ženy“ režírovaný Filipem Renčem (nejsledovanější film roku 2005), „Účastníci zájezdu“ Jiřího Vejdělka (nejsledovanější film roku 2006), „Román pro muže“ Tomáše Bařiny (2010), „Perfect Days – I ženy mají své dny“ Alice Nellis a „Svatá čtveřice“ Jana Hřebejka.

Rudolf Biermann zakladatel společností In FILM Praha a Charlie's Bratislava se narodil 20. 4. 1958 v Trenčíně na Slovensku. Vystudoval právnickou fakultu a hned po škole začal pracovat ve filmovém studiu Koliba jako asistent produkce. Od roku 1990 pracuje jako nezávislý producent.

V letech 1995 a 1999 byl generálním ředitelem Festivalu v Karlových Varech. Kromě filmů vytvořených In Filmem produkoval také nezapomenutelné tituly jako „Všetko, čo mám rád“, „Záhrada“ a „Cigán“ režiséra Martina Šulíka.

Filmography:

  • Svatá čtveřice (2012) (producer)
  • Perfect Days – I ženy mají své dny (2011) (producer)
  • Cigán (2011) (producer)
  • Nevinnost (2011) (post-production) (producer)
  • Román pro muže (2010) (producer)
  • Zítra se bude (2009) (producer)
  • Kawasakiho růže (2009) (producer)
  • Inside Hana´s suitcase (2009) (producer)
  • Operace Dunaj (2009) (producer)
  • Případ nevěrné Kláry (2009) (producer)
  • Nestyda (2008) (producer)
  • Taková normální rodinka (2008) (producer)
  • Na vlastní nebezpečí (2008) (producer)
  • Roming (2007) (producer)
  • Obsluhoval jsem anglického krále (2006) (executive producer)
  • Účastníci zájezdu (2006) (producer)
  • Román pro ženy (2005) (executive producer)
  • König der Diebe (2004) (producer)
  • Quartétto (2002) (producer)
  • Krajinka (2000) (producer)
  • Ptak ohnivák (2000) (producer)
  • Všichni moji blízcí (1999) (producer)
  • The Third Miracle (1999) (producer: Slovakia)
  • Modré z nebe (1997) (producer)
  • Orbis Pictus (1997) (producer)
  • Záhrada (1995) (producer)
  • UZ (1995) (producer)
  • Vášnivý polibek (1994) (producer)
  • Fontána pre Zuzanu 2 (1993) (producer)
  • Všetko co mam rad (1992) (producer)
  • Neha (1991) (producer)
  • Zloději (1991) (producer)

Participation and Awards:

  • „Svatá čtveřice“ (Holy Quaternity) directed by Jan Hřebejk: participation in Toronto International Film Festival, Vancouver International Film Festival, Warsaw Film Festival, Thessaloniki International Film Festival
  • “Kawasakiho růže” (Kawasaki´s Rose) directed by Jan Hřebejk: in 2010 won two Czech Lion in category men and women supporting role Berlinale 2010 Ecumenical Jury Prize of Panorama Section of Berlinale Prize (for Berlinale) from CICAE which is International Confederation of Art House Cinemas.
  • „Obsluhoval jsem anglického krále“ (I served the king of England), directed by Jiří Menzel: in 2006 won Czech Lion in category Best Film
  • „Král Zlodějů“ ( King of thieves) , directed by Ivan Fíla: in 2004 nominated for Czech Lion in category Best Film
  • „Všichni moji blízcí“ (All my love ones), directed by Matěj Mináč: in 1999 nominated for Czech Lion in category Best Film
  • „Záhrada“ (The Garden), directed by Martin Šulík

Slovak entry for foreign language Oscar

  • XXX. International Film Festival Karlovy Vary, Czech Republik 1995
  1. Special Award of the International Jury
  2. Prize of Int. Critics Jury FIPRESCI    
  3. Special mention of the Jury of the International Federation of Film Societes
  4. International Ecumenical Festival Award of The Chrisitan Churches
  • Prix Italia, The Internationales Filmfestival Manheim, Heidelberg 1995, Prize of Audience
  • Festival des Jungen Osteuropäischen Films, Cottbus 1995, Germany, Main Prize
  • Belford Film Festival, France 1995, Special Prize of Audience
  • The 17th Filmfestival Max Ophuls Preis Saarbrucken, Germany 1996
  • Czech Lion ´95 – The Award of Czech Film Academy:
  1. Best film
  2. Best Direction (Martin Śulík)
  3. Best Screenplay (Marek Leščák, Martin Šulík, Ondrej Šulaj)
  4. Best Art Direction ( František Lipták)
  5. Best Supporting Actor (Marián Labuda)
  • Mamers en Mars – Festival de Films Europeans, France 1996, Prize of Audienc

Česká televize – koproducent a producent filmové tvorby

Česká televize se za dvacet let své existence stala trvalým partnerem české filmové tvorby. Od roku 1992 se podílela na vzniku více než 250 snímků. V roce 2011 mělo v kině premiéru celkem 16 hraných a dokumentárních filmů z koprodukce či vlastní produkce ČT. V roce 2012 je prozatím počítáno s 25 distribučními premiérami koprodukčních hraných a dokumentárních filmů.

Letošní podzimní filmovou sezonu otevírají dva koprodukční dokumenty. Celovečerní snímek Váňa o několikanásobném vítězi Velké pardubické Josefu Váňovi natočil Jakub Wagner. Další dokument Největší přání připravila Olga Špátová a ukazuje v něm první generaci mladých Čechů dospívajících v demokracii. Tím, že režisérka mohla pracovat i s archivními záběry z let 1964 a 1989 z filmů svého otce Jana Špáty, využila jedinečné příležitosti porovnat hodnoty současných mladých lidí s hodnotami dvou předchozích generací.

Mezi další filmy, které Česká televize přivede v nejbližší době do kin, je pokračování filmu Cesta z města režiséra Tomáše Vorla s názvem Cesta do lesa a celovečerní dokumentární film Občan Ztohoven režiséra Michala Dvořáka, který zachycuje osudy projektu, svébytně zkoumajícího téma identity a identifikace jednotlivce v současném technologickém světě.

Jiří Chlumský dokončuje dramatický příběh česko-německého manželského páru z poválečných Sudet s názvem 7 dní hříchů a do kin vstoupí na podzim i animovaná pohádka Jana Tománka Kozí příběh se sýrem. Ke konci roku bude mít premiéru film, který se souborem Komorního divadla natočil režisér Jan Hřebejk. Jedná se o filmovou verzi legendární divadelní inscenace Odpad, město, smrt.